Monday, November 8, 2010

KeCelarUaN MinDa...

salam...(wlpn emosi x stabil bukan bermakna x reti nak bg salam dulu ye)
uihhh!!! mmg skrg emosi aku x stabil....bukan gler...tp TAK BERAPA betol...
x leh berpikir dgn cepat...x leh wat keputusan dgn cepat...emosi cepat naik cepat turun...
kadang2 dtg angin...(ribut taufan)...kadang2 cool memanjang...wat derkkkkkk jeee....
sebenarnya apa masalah aku yep...

Nak pikir masalah nie pun berejam...kan3..biasala pmpn...akula pmpnnye...
sume benda nak kena pikir...aku amik kata2 dari seseorang....yang dia dpt dr seseorang..

yang berbunyi:

"Apakata ko letak semua masalah ko dalam satu almari yang ada byk laci...kemudian ko kosongkan pikiran ko...(maksudnye x payah gatal2 nak pikir ape2....) kemudian...bila sampai masanya ko nak selesaikan masalah tu....ko buka laci yang berkaitan...dan ko keluarkan masalah tu...ko setelkan....masalah yang lain biar je dalam almari tu smpaila satu masa ko nak kena pikir baru ko kuarkan....senang je kan...ko x pyhla wat keje sia2...pikirkan semua masalah ko dlm satu masa...kemudian ends up...semua pun  xsetel...."

PANG!!!!! kan dah kena sebijik atas muka aku....hahahahhaha..

OMG!!!

nie la masalahnye...semua benda aku nak pikir...x nak dah pas kat org lain...kdg2 aku nie berlagak sgt...
mcm leh setel semua benda sendiri...kadang2 ko ingat ko nie bagus sgt ke???? (sbnrnye ini adalah monolog sendiri)

ermmm...mmg byk sgt masalah lately nie....huhhuhuh...
ada masalah kecik...ada masalah besar...
(korang nampak x perbezaan muka dlm pic nie??)
mungkin yg nie dah DOWN semula..lepas kena PANG!!!

actualy inilah masalah2 yang ada dlm kotak pikiran aku skrg...:


pertama:
aku tgh pikir tentang persiapan kawin aku
(kad, baju, makanan. doorgift, dan lain2)

kedua:
aku tgh pikir sal keje aku
(yang x lama lagi dak2 dah nak final exam..silibus x hbs lagi...ada lg 3 minggu)

ketiga:
aku tgh pikir sal DUIT!!!!

keempat:
aku tgh pikir sal kehidupan aku lepas kawin nanti..
(mana nak duduk, mana nak keje, mana nak bersosial)

kelima:
aku tgh pikir sal kuarga aku..
( kebahagiaan dalam perpisahan)
heehehehhe

keenam:
aku tgh pikir sal konvo adik aku
(penginapan, pembelajaran dia, bil konvo)

ketujuh:
aku tgh pikir sal cuti aku...
(leh ke cuti terus sebulan (bulan 12 nie))
hahahahahah

kelapan:
aku tgh pikir sal mcmna la result student aku nanti
(kenapa benda nie ada dlm pala otak aku skrg ha!!!!)

kesembilan:
aku tgh pikir sal skrip dj dan guest list
(asal yang nie nak masukkan jugak....GATAL!!!)

kesepuluh:
aku tgh pikir sal encik tunang yang jauh nun di sana...
( merenyam nyeeeee)

kesebelas:
aku tgh pikir sal wedding kawan2 yang ada setiap hujung minggu 
(sampai penuh kalender aku conteng...x taula nak pegi yang mana)

keduabelas:
aku tgh pikir sal kesihatan aku..
(period pain.....sakit woooooo....senggugut nie)

ketigabelas:
aku tgh pikir sal aktiviti student yang akan berlangsung setiap hujung minggu
(bertindih dgn wedding and engagement kawan2 aku)

keempat belas:
aku tgh pikir sal aku nak smbung master thn depan...
bile la buka dia nye permohonan...
(lama gler aku tunggu..takut2 nanti dah terlepas...mmg aku tembak diri sendiri)

kelimabelas:
last skali aku tgh pikir sal mcmna nak kembalikan ketenangan aku yang semakin lama semakin hilang
dan diganti dengan perasaan tension, huru hara, gelisah, takut, dan semua emosi yang terkandung dlm 
KAMUS DEWAN!!!!!!
help!help!help!help!



cebisan nurkilan: maaf jika terdapat byk sangat kesalahan tatabahasa dan juga ayat yang tunggang langgang...kerana ketika ini aku dlm keadaan kurang terkawal...huuhuhhu...Ampun dan Maaf dipinta...Selamat menyambut DEEPAVALI...(patutla pun bahasa semacam je)....kuang3...




No comments:

Post a Comment