Friday, September 14, 2012

SweeT SepTemBer :)

Assalammualaikum...

Alhamdulillah syukur...majlis UlangtahUn keLahiran Muhammad Affan Rizqin berjalan dengan lancar..Majlis yang di rancang oleh ummi x sampai 1 minggu...+ parent paksa buat + sekali dengan open house Aidilfitri tahun ni ....yang dibuat secara kecil-kecilan..(panggil  saudara mara sahaja + kawan rapat aku jeeee)...Perancangannya cuma nak celebrate besday affan kat mana2 restaurant di sekitar kuantan sahaja..pastu berubah jadi nak buat kecik2 kat rumah parent aku je...then berubah menjadi besday party + open house....uuuuuiiiiihhhhh...dari nak buat small event...ambik ko jadi besar jugak....huhuhuuhuhuhu..tp disebabkan keterujaan aku untuk pertama kali menyambut ulangtahun kelahiran my hero affan ni...yang membuatkan aku letak semua kekangan masa, tenaga, kerja di dunia sebelah sana...nun jauh di sana!!!!! :)



Muhammad affan rizqin
dah 1 year tau
besday boy!!!


MERTUA
Memandangkan semua orang pun bersetuju...except encik suami + kuarga mertuaku yang berada di kl..tidak tahu ape2 pasal benda alah ni...aku pun dengan slow2 mengatur strategi...ahhaahaha...lebih2 lagi cuti 3 hari ...sempena Hari Kebangsaan Malaysia...Merdeka!!!! Merdeka!!! Merdeka!!! ( fuh!!! kena 3 kali baru afdhal)...hahahahahahahha...:) aku cadangkan kepada encik suami...bahawa bila cuti lama ni..adalah lebih elok dibawa parent beliau + siblings berjalan2 di pantai timur ini...mula2 encik suami agak pelik...selepas diberi ulasan dan hujah2 yang bernas...beliau mengangguk!!! yeay!!!!
keluarga mertuaku
sayang semua ;)

KEK
Minggu tersebut sgtla huru hara bagi aku...mana nak buat tempahan juadah...mana nak buat tempahan doorgift...mana nak tempah kek besday...mana nak beli2 benda2 alah yang berkaitan dengan besday party (tisu, topi tinggi, benda tiup2, spray, banner , paper beg, jajan, sumi dan etc...)...Hari isnin minggu tu...aku buat research...blog walking...godek2 laman web kedai kek...tada!!!! dah jumpa Kedai kek Kak TI ( dia ni penulis novel tau)!!! ....sgt2 cantik kek yang dibuat + sgt2 dekat dgn rumah aku...lantas aku msg kak Ti...empunya kedai....tanya leh x buat tempahan kek besday untuk hujung minggu tu...(memandangkan masa dah suntuk habis)...hewhewhew..Kak Ti yang sgt prihatin terhadap customer ...berkata BOLEH !!!!....:) lapang dada ummi tau :) !!!
kek besday affan
theme Thomas & frens
train ni mainan tau (x leh makan okeh!!!)

COKLAT BAR
then...esoknya aku terus terbang ke kedai Kak Ti...discuss serba sedikit...(niat di hati nak yang fondant kek tp masa dah suntuk...jadi terpaksa tempah yang biasa2 sahaja )...:( okey...kek besday setel... hari tu jugak aku make a call Puan Izzah (actualy dia ni baru berjinak2 buat gift coklat2 ni...) lagipun dia ni merangkap kakak pakwe adik aku...Bella..heheehehhe...Tau pasal ni pun masa kenduri abang si MKZ ni la...dia ada bagi lolipop coklat bentuk bunga sebagai doorgift...keterujaan la aku...tp yang aku tempah ni coklat bar...yang siap2 dibalut dgn wrapper yang di design sendiri oleh Puan Izzah dan dipersetujui oleh aku ...heheheheh...
ok..setel bab ni..

coklat bar  untuk dimakan + kenangan :)
wrapper sgt mengikut tema..
thanks Puan Izzah!!!


MAKANAN
ape lagi yep...oooo...tempahan juadah ....first sekali nasi dagang...hehehehe...(mak yang buat okey!!!)...pastu satay...(aku tempah kat2 area IM)..lontong + nasi impit...(mak buat jugak!!!)...roti jala ( tempah jugak..) kuih koci (kwn mak buat)...puding caramel suci + puding pelangi indah ( makde aku yang buat..tu yang nama agak x menahan )hahahahahahhaa.....air vanila mastika ( mak ngah aku yang buat)....tu je la kot...hehehehhehe.....makanan yang aku tempah menepati selera kami...alhamdulillah...aku takut jugak..takut x best...jatuhla standard aku...hahahahhaa...(mcmla ko standard sgt puan afzan oooiiiii)...: P

terlupa nak snap juadah yang disediakan..
nampak dari tepi pun kira ok la kan...hikhikhik

BANNER
Pasal  banner pulak...last minit aku baru teringat ...tu pun sbb aku berpikir2..mcmna nak menampakkan sambutan Harijadi di rumah aku tu..yela kang jiran tetangga ingat open house...harusla semua kecik ati sbb x jemput ....jadi aku rasa,...bila dorang tgk banner tu...dorg mungkin akan paham bahawasanya ini adalah sambutan harijadi secara kecil-kecilan ...kan3...aku tempah dengan liza...kawan aku...dulu2 dia keje ngn company advertising ...tup3...dah ada kedai sendiri ...mmg terbaikla wookkk!!!..disebabkan dia dah jadi tokey...aku dgn senang hatinya meminta seberapa banyak diskaun untuk kos banner ni...hahahahahaha...(gelak jahat!!!)...~ banner rumah sewa aku kat puncak alam pun aku suh dia ni yang buatkan~ :)
ok...pic ni nampak full banner ...
so..belon2 tu aku dan adik ipar yang setup kan..
nampak mcm besday party yang so..so...je kan..
lantakla...huahuaauaau
VENUE
Respons jemputan yang hadir sgt2 menggalakkan...aku buat party besday ni di 2nd home my parent...di Indera Sempurna...sbb rumah ni agak selesa...Semi D...bukan teres rapat2 mcm kat IM tuuuu...so...keselesaan jemputan amat penting..kan3....Of course pinggan mangkuk periuk belanga mmg dah sedia ada kat rumah ni...so x pyhla nak berangkut2 dari IM ke IS...

xde pic rumah..
so..gambar adik manis ni la jadi hiasan ..
:)

ACARA
majlis bermula pukul 3 petang...aku sengaja buat petang sbb musabab adalah...hari tersebut adalah hari sabtu + cuti lama 3 hari + banyak giler open house + banyak giler kenduri kawin......jadi aku terpaksala mengalah...bagi dorang semua pergi mana2 yang dorg nak...pastu petang baru la dtg majlis aku....Mula2 mestila sesi ketibaan tetamu kehormat...pakcik2 makcik2 sepupu2 dan kawan2 aku....(my parent mmg x jemput kawan2)...kemudian..tepat pukul 3 ptg...sesi potong kek...and affan sedikit bad mood sbb maybe dia penat and ramai sgt orang...tp xpela..ummi dia kan ada...pandaila aku nak adjust...ahhahahhaa...pastu sesi makan2.....menjamu selera dengan apo yang ado la...then...last sekali sesi kutip hadiah..hahahahaha...:) majlis selesai sampai  ke malam jugakla sbb jemputan datang secara runcit selepas pukul 6 petang...xpe3..kteorang suka!!!!!
acara yang ditunggu2 oleh semua
potong kek besday yang gedabak ni...:)
eh2...affan tgk ape tuuu???

JEMPUTAN
alhamdulillah...semua jemputan yang hadir sgt sporting...atok ngn nenek belah abah aku pun dtg jugak..(mmg best la dorg ni sbb tiap kali parent aku buat ape2 mesti dorg datang)...adik beradik mak aku mmg terbaik ....selalu membantu .....adik beradik abah aku...pun terbaik...sebab sudi dtg...:)..kawan2 aku yang aku jemput...most of them x dpt dtg...its ok...tp ada jugak yang sempat memunculkan diri mereka...Zarina Samsudin, Faridatul akmal + azfar (without her husband) and Puan Lin satu family...thank u so much dear...luv u all....muah3....:)  termasuk jiran2 sebelah rumah kiri dan kanan...siap bagi hadiah lagi...ngehngehnegh...terima kasih daun keladi...:)

saje upload pic ni sbb mcm ramai je org2..
hadiah besday untuk affan ..mekacih semua :)

opismate aku..aunty wani...
x dpt attend majlis ni tp still bagi hadiah...
thanks aunty wani..!!

aunty zarina with affan

mummy eda + ummi affan
(mak aih gemuknya aku!!!)

mari kita makan kek!!!!

ok...encik suami upload pic ni tanpa kebenaran..
and dia letak caption "makcik cleaner"
sgt2 bangga aku!!!
thanks ayah...for this lovely pic..
(nampak x betapa komited nya aku sebagai penganjur majlis)

Ucapan Dari Hati Untuk Semua

"Terima kasih kepada semua yang hadir memeriahkan Julung-julung kalinya majlis Ulangtahun Kelahiran Permata Hati kami MUHAMMAD AFFAN RIZQIN BIN ENDY REMY...dengan rasa rendah diri nya kami sekeluarga memohon ampun dan maaf jika ada sebarang kekurangan dan khilaf....sesungguhnya tiada saat yang terindah daripada ini...dapat berkumpul bersama2 di dalam satu majlis yang sederhana ini....Kami sekeluarga sangat2 berbesar hati dengan kehadiran anda semua....Doakan kebahagian ini berkekalan hingga sampai masanya ia pergi....Doakanla dari jauh ye..."

Salam sayang dari kami,
ENDY + AFZAN = AFFAN

nasib ada pic ni..
aku cilok dalam phone sape ntah..
sebab selama ni mmg susah nak dpt pic encik suami
sebab dia sentiasa nak jadi photographer..
:)

see u again.....


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

6 comments:

  1. sekejap jew affan dah setahun. Hepi belated birthday Affan. moga membesar menjadi ank yg soleh dan taat perintahNYA. Amin. Insya Allah.

    ReplyDelete
  2. semoga affan menjadi anak yang berbakti kepada Allah dan Rosul-Nya sehingga bisa berbakti kepada orang tuanya..

    salam kenal dari lukman..

    ReplyDelete
  3. wah... dah setahun dah affan... seronoknya... kejap je dah besar yea... comei jek!!

    ReplyDelete
  4. happy belated birthday affan comel!! sekejapnya dah setaun yek.. moga jadi anak yang baik2 dan sihat ceria selalu!!

    ReplyDelete