Wednesday, November 3, 2010

PesTa BuaH!!!!!

salam...
entry kali nie idea dari aku nye HOD...
dia yang suh aku citer sal BUAH....(jgn pkr bukan2 ye kawan2)...hahahah
Sebut sal buah...kat msia nie mcm2 buah ada...
buah butan, buah langsat, buah dulian, buah betik, buah tembikai, buah nangka, buah cempedak...
byk lagila buah2 tempatan yang ada...dan sentiasa kita lihat....xkan lihat je...mestila makan sekali kan...heheheh
dulu ada satu teka teki....dalam byk2 buah...buah apa x boleh makan???? wah!!!! jawab2...
sebelum korang pikir jawapan dia....meh aku story sikit...

actualy aku dgn kawan2 aku (officemate)...baru2 nie...pegi ke Taman Pertanian dekat area IM...hehehehe...
kami berempat...menaiki jentolak salah sorg dr kteorg...(myvi)...sbbnya kteorg nie jeles nengok ada org tu...ala org tu la...pegi makan buah rambutan dan durian beramai2 kat situ...ish3...time keje lak tu...mana aci...
kami lak  ms tu mmg nak sangat makan durian...(padahal aku mmg la x minat pun durian...makan 2 3 ulas aku akan stop...automatically)...dan kami bertolak...(kalau tolak bile nak sampai)...bergerak dgn beraninya...meredah bandar kuantan menuju ke destinasi...hehehehehehhe...sesampainya....bermulalah aktiviti kami....dipersilakan.......

tadaaaa...inilah rupa pekebun yang berjaya...hehehehhe
kenapa aku perlu berposing sebegitu ye...
korang ada nampak buah rambutan ke dalam pic nie?????

ya allah...kalaupun nak kait nape perlu berebut galah yang satu itu...hahahahaha


inilah hasil air tangan kami berempat selama beberapa minit berada di sini...
3 plastik ye....harap maklum...hehehehe

aik!!!! mana datangnye kanak2 ribena nie...hehehehe..
ntah mcmna tiba2...tgh syok kait buah...
adala segerombolan kanak2 ini datang menyinari kebun buah yang suram nie...
bersama2 cikgu2 mereka...
dengan tujuan yang sama...
dan kami sempat snap pic bersama2...
sebelum semua kami halau..(gler jahat kteorg)..hahahahaha

korang mesti kenal pokok ape nie kan....
jgn nak pikir aku saje je letak pic background desktop kat entry nie...
nila pokok kelapak!!! eh2 ...bukan2...pokok dulian la....hehehehe

eh2...kalau jatuh la buah tu...silap2 leh bengkak tangan aku...hehehehe
nie mmg pose yang berani cedera nie...kan3...

inilah jentolak yang kami bawa...untuk sampai ke sini...dasat x???? 
mana lak driver dia ek...hehehehe

inilah yang dapat kami amik...tu pun berebut2...dgn orang2 kerajaan yang lain...
pelik gak....dorg nie x keje ke...tp siap pakai baju batik bagai...hahahahah
(kompem kan dorg mengulor...heheheh...)

seronok kan tgk...happy sangat2...
sama banyak dgn penat...
tp mmg BERBALOI-BALOI!!!!!
kteorang pun balik dengan senyuman yang paling menawan hari tu...
heheheheheheh....
habis daaaa....

No comments:

Post a Comment