Thursday, October 21, 2010

CintaHatiku

salam ..
dimulai dgn bismillah...
ermmm...hari nie ntah nape rasa nak citer sal cintahati..
heheheh...mana lak dtg istilah...
semestinya dr encik tunang...
wah!!!...bile pulak tunang nie...
sape plak tunang makcik nie...(mesti anda tertanya2 kan)..
Tunggu entry yg seterusnya yep.

sbnrnye blog nie bukan la nak expose kisah cinta dan jodoh aku.
tp...semestinya encik tunang nie org yang ada dalam idup aku..
dan semestinya byk perkara mengenai dia..yang ada dlm memori aku..(kecuali allah tarik balik ingatan aku ni)...ya allah mintak simpang...


baiklah..
hanya pnh ada 3 lelaki je dlm idup aku nie..
selama 25 tahun aku hidup..
(actualy ramai lagi tp 3 nie je ada cop sirim..dan sah di sisi akta percintaan yang aku wat sendiri...hehehehe)

Calon Pertama
yang pertama aku kenalkan sbg M
yup...cinta pertama selepas hingus aku kering...
hahahahahahha
ms tu baru form 1
baru nak belajar bercinta...
kuang3...
smpai form 3 sbbnye aku yang mintak putus...
(bykla sbbnye xkan nak list satu2 kan)
but until now
aku masih berhubung dgn dia...
(bukanla call ke sms ke...tp taula perkembangan dia)


Calon kedua
kenalkan lelaki yang seterusnya..dikenali sebagai E
aku kenal dia masa minggu first orentasi skola teknik
(dulu aku sekola teknik tau...saja nak bagitau)
then berkawan..ms tu form 4..
and till hbs SPM (yg amatla mcm haram resultnye)
hbs spm aku masuk MAtrikulasi
(ini bermakna aku nie kategori budak pandai la hahahaha)
dia pulak pegi POLI kat kedah
(smpai skrg aku benci "KEDAH")
sbbnye
sebulan je kat matrik aku berhenti
time tu mmg huru harala sikit
tp skrg dah ok kan..
hehheheh
dia lak stay kat nun di sana
but sesuatu telah terjadi
di sebelah dia dan aku
dia adak aweks baru ( ramainye)
aku pulak ade kawan lelaki baru ( en tunang sekarangla)
tetapi....
dia telah melampaui batas2 percintaan dimana aku telah mengetahuinya sebelum aku patut menyedarinye
peningkan tp xpela aku je yg paham...
disebabkan diala aku pnh hampir menjadi SASAU, GILER, SEWEL dan BENGONG!!!!!
(mmg benci tahap giler babi la ms nie)
bukan aku lemah tetapi aku terlalu mempercayai CINTA...
Cinta yang abadi
Cinta yang suci
hahahahhahahhhahaha...lawak2...

Calon yang Terakhir dan selamanya
(saje je x nak potong kan)
hehehehehhehe
inilah encik tunang @ bakal suami @ teman hidup @ pakwe @ kekasih @ Cintahati aku..
ENDY REMY BIN ABD RAHMAN
sesungguhnya dia amat baik dan memahami aku...
aku kenal dia tahun 2003...
aku masuk KPTM KUANTAN
(saje nak glamourkan nama kolej aku nie)
hehehehehehe
bermula dgn rakan sekelas
diikuti dengan teman berbual (smpai bil aku naik beratus2)
diikuti dengan tempat luahan hati (mcm aku nie mmg byk mslh)
diikuti dengan sesi kaunseling ( confius jap..)
dan akhirnya
dia melamarku dengan ayat yang x berapa nak boleh blah
" Kalau aku nak ko jadi makwe aku ko nak x????"
wah sungguh x romantik kan...nasib x ckp GUA-LU..
tp tu kan cuma ucapan..yang penting hati..
kan2
and kami menyemai cinta selama 7 tahun (belum masuk thn 2010)
heheheheheheh
of course la mcm2 yang jadi sepanjang percintaan kami..
(mcm biasala nak tahu...dial la nombor tepon aku)
story hbs2 kat u all k...

dan siapakah gerangan Mr. E nie yep...nantikan kemunculannya...
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
hehehehhe....inilah di encik tunang ku yang tersayang...
hensem kan...
walaupun saiz dia lebih kecil dari aku..
tp hati dia lagi besar dr aku...( mcmla aku pnh tgk kan)
lantakla...
so...dah kenal la kan....
daaaa....








1 comment:

  1. hoho afzan sudah ada blog... welcome to the world..

    ReplyDelete