Tuesday, November 22, 2011

Cik Una BerdaRah Manis...:)

Assalammualaikum..


actualy sabtu lepas kteorang pegi rumah cik una saharun sempena majlis pertunangan beliau...rumah beliau x jauh dari rumah aku..dulu2 lagila dekat rumah kteorang...tp skrg dia pindah jauh sikit...sikit je...xde la jauh sgt...lalalalalalala..(ape yang aku merepek nie)..


so..mmg aku dan encik suami dah rancang nak pegi rumah dia...pagi tu...aku dan encik suami breakfast makan roti canai...kat Pak Lah Cafe, IM 2 (ni nama komersial dalam check in blackberry encik suami)...hahahahah..Opss..berdua je ye...sbb affan mak ngan che su nak tolong jaga kan...(mak cakap kalau bawak si kecil ni susah nak makan nanti kena bergilir...) ...aku ngn encik suami pun pegi dgn hati yang berat...ceh!!! (ye la sgt ko)


so..setel bekfast kat situ kteorang decide nak pegi rumah cik una...sbb hari sblm tu dia dah msg aku..."jangan lupa datang sok taw" (sms remaja zaman sekarang...hek eleh)...then aku pun confirmkan kul berapa majlis start dan aku perlu dtg...kata beliau dalam kul 11.30, 11.45, atau 12 tghri...ceh!!! ada pilihan pulak tu...heheheheheh...so, jam dah tunjuk kul 11.45...kteorang bergegas amik si kecil affan kat rumah..nak bawak affan sekali..(bukan niat nak menunjuk yg ko je ada anak ye..heheheh)...pergi rumah cik una...


sampai je situ tepat kul 12...wah!!! sama2 pulak dgn rombongan pihak lelaki..aku suh encik suami parking keta jauh sikit..sbb takut menganggu perjalanan majlis...kteorang stay dulu dalam keta...bagi laluan pada mereka2 yang lebih berhak..hahahahah...sementara kuarga pihak lelaki dan pmpn berbincang dalam rumah...
aku dengan encik suami lepak kat khemah luar...dgn si kecil affan...cuaca agak panas...tp nasib baik ada kipas...lega sikit anak umi...


lama jugak tunggu dorang bincang..siap affan leh mengamuk, leh minum susu, leh tido, mengamuk balik..dan tido balik...hahahahah...(semua encik suami uruskan)...aku sempat jugak kuar masuk rumah pegi bilik pengantin...(eh??? bukan pengantin...tp pertunang)...hahahaha..adventure giler..ikut pintu dapur..meredah ruang makan.....tadaaaaaaaaaa.....nampak cik una...dah siap dgn pakaian dan make up yang cantik..make over kau....kelassss!!!!


so...ada la beberapa kawan masa matrik beliau..menemani...mula2 aku bawak affan masuk bilik..tp dia mengamuk...jadi aku bagi encik suami uruskan kat luar..aku amik kesempatan berehat di luar jugak..
dah hbs bincang...pihak lelaki kuar untuk bersantap...kami bertiga beranak pun masuk rumah..untuk sesi mengambil gambar...cameraman x bertauliah dah tentu encik suami..hahhahaha


pastu kteorang pun bercadang untuk makan la ...tp si affan ni lak x tido lagi...mula2 kakak kepada cik una...yang baik hati...lagi bersopan santun telah mempelawa aku dan affan lepak dalam bilik...sejuk sikit katanya...hehehehe...tp kejap je la...tu pun affan dapat lena sekejap...tido2 ayam...x lama pastu dia dah terkebil2 ...adoila anak ummi...last2 aku bawak affan tido kat luar...atas riba ayah dia...kami mcm biasa bergilir la makan...encik suami makan, aku jaga affan....aku makan, encik suami jaga affan...pastu bila dah kompem affan tido lena...baru letak dia kat bawah..barula leh smbung makan buah ngn minum air...heheheheh


time makan tu sempatla kteorang berdua melihat2 hantaran di ruang tamu tu...banyak makanan je...kek , buah-buahan..coklat...hehehehehe...cantik2 hantaran dorang...x lama pastu kteorang decide nak balik..siap tukar pampers si affan lagi...hahahaahha....slumber je tgh2 ruang tamu....(mak ayah mmg x tau malu agaknya...punyala ramai orang..ko sempat wat keje x sepatutnye kat situ..ahhahaha)....otw nak balik ....opismate aku ...neddy, kak shuhada, nisa , kathy pun sampai...sempatla borak2 dan snap pic..affan la jadi tumpuan...sape lagi kan..x kan encik suami pulak...heheheehhe....


then, we all pun naik keta dan balik...(ni pun nak tulis ke ?????) :)


alhamdulillah ...semuanya dah selamat ...cik nurhusna saharun dah pun menjadi tunangan encik mohd izlan...sweet sgt korang...:) happy sgt rasa hati ye lah sbbnye aku orang pertama yang una kenalkan pakwe dia dan kami pernah pegi makan sama2...dulu2 la...sejak aku kawin...aku busy dgn kehidupan aku...sekali sekala je leh ber sosial..ehhehehe...tp aku tetap x lupa...hubungan kami yang pnh rapat satu ketika dulu...sob...sob..sob...(asal ko nak emo lak ni..)


so...jom tgk pic dorang...heheheheh



inilah dia encik tunang Mr. Lan...


ini pulak cik tunang...cik una...hehehhehe...



ini pulak kami...aku, affan dan tuan punya majlis..
ada orang cakap muka kami mcm adik beradik...ala2 cina tokpek..
hahahahahah...
tp dia version kurus ok...
aku pulak...
sob..sob..sob..
ok what? anak dah sorang tau...
ceh!!! alasan semata-mata...
(lantak la aku nak perasan ke ape...)
hehehehehheh

p/s: yang paling penting semuanya dah selamat...tinggal nak tunggu nasi minyak korang je nie...semoga korang cepat dijodohkan yep...x sbr nye rasa...heheheheh....aku doakan korang berdua bahagia hingga hujung nyawa..sampai syurga...(wah..tiba2 teringat lagu faizal tahir)...ngehngehngehngeh..:)



No comments:

Post a Comment